Împreuna pentru un stil de viaţa bazat pe principii ecologice, sanatoase şi durabile – „Micul Ecologist”, proiect finanțat de Primaria municipiului Piatra-Neamț

Direcția de Asistența Sociala a municipiului Piatra-Neamț, în parteneriat cu Primaria municipiului Piatra-Neamț și CET Dr. Gh. Iacomi, desfașoara în perioada mai-august 2022 proiectul „Micul Ecologist”. Școlarii care beneficiaza de servicii sociale integrate, în cadrul Centrului de Sprijin și Asistența de Specialitate pentru Copii au participat astazi la ultima etapa a proiectului. Echipați corespunzator și plini de entuziasm, au pornit în explorarea și igienizarea dealului Cozla. O copilarie fericita, în mijlocul naturii, atrage dupa sine probabilitatea unei vieți normale, independente, în care copilul ajuns adult, sa aduca valoare comunitații din care face parte.

Scopul proiectului îl reprezinta creșterea gradului de educare a copiilor și tinerilor în spiritul protejarii naturii, iar activitaţile propuse urmaresc stimularea unui comportament în spiritul normelor europene și a capacitaţii de comunicare şi de asumare a responsabilitaţii faţa de propria persoana, comunitate, ambient şi natura.

„Centrul de Sprijin și Asistența de Specialitate pentru Copii” beneficiaza de finanțare nerambursabila, prin proiectul „Servicii socio-educaționale de prevenire a abandonului familial pentru copiii noștri”, cod SMIS 129792 și asigura servicii sociale, educațional-recreative, psihologice și de asistența medicala primara pentru copii cu vârsta cuprinsa între 6-18 ani.

Postarea poate fi accesata aici -> https://bit.ly/3J9pciY