Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății, mai mult ca niciodată, ne îndreptăm atenția către cel mai important aspect al existenței noastre. Și pentru că încă de la vârste fragede copiii trebuie să fie implicați în activități care contribuie la o stare de sănătate mai bună, specialiștii din Centrele de Zi ale Direcției de Asistență Socială au pregătit o serie ateliere tematice, pentru fiecare categorie de vârstă.

Educatorii Centrului de zi „Primii Pași” și ai Centrului de Zi pentru Preșcolari Castani au promovat conduite de viață sănătoasă prin respectarea regulilor de igienă personală, activități sportive, și cel mai important, selectarea unei alimentații sănătoase. Grupele de școlari de la Centrul de Sprijin și Asistență Specializată pentru Copii au fost îndemnați să respecte regulile de igienă și să adopte un stil de viață sănătos pentru o dezvoltare armonioasă.

Prin activități educative, Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț sprijină copiii care provin din medii sociale defavorizate să deprindă aptitudinile necesare dezvoltării unui stil de viață independent pentru atunci când vor ajunge la vârsta maturității. Centrele beneficiază de finanțare nerambursabilă, prin implementarea proiectelor „Servicii socio-educaționale de prevenire a abandonului familial pentru copiii noștri”, cod SMIS 129792 și „Creșterea participării la învățământul antepreșcolar prin înființarea Centrului de zi Primii Pași”, cod SMIS 133203.

Postarea poate fi accesata aici ->

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=277514904570646&id=100069364142893