Venitul minim de incluziune (VMI) reprezintă sprijinul financiar acordat de stat în scopul asigurării nivelului de trai minimal pentru familiile şi persoanele singure aflate în situații de dificultate, precum şi pentru prevenirea riscului sărăciei în rândul copiilor şi stimularea participării acestora în sistemul de educaţie.

 

Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț,  în calitate de furnizor de servicii sociale, aduce la cunoștința cetățenilor cu domiciuliul legal/ reședința sau care locuiesc efectiv pe raza orașului că, începând cu luna ianuarie 2024, ajutorul social și alocația de susținere a familiei vor fi înlocuite cu venitul minim de incluziune (VMI).

 

Pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 196/ 2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele din municipiul Piatra-Neamț care beneficiază în prezent de ajutor social și/sau alocație de susținere a familiei trebuie să depună, în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2023, documentația necesară pentru acordarea venitului minim de incluziune.

 

Toate informațiile necesare privind condițiile și procedura de obținere a venitului minim de incluziune începând cu luna ianuarie 2024, se găsesc accesând următorul link: https://www.daspn.ro/protectia-sociala/3066-acordarea-venitului-minim-de-incluziune-vmi